Vols nedar més ràpid ? Canvia la respiració

Estàs fent sèries i més sèries, cada cop que mires el rellotge et sorprens: no tens manera d’anar més ràpid per molt que ho intentis. Has provat a respirar per l’altre costat ?

630_natacio

Si no ets nedador, o bé si no disposes d’una tècnica molt depurada, és possible que estiguis obsessionat quan arriba el moment de controlar el temps de les teves sèries. Ja pots apretar tant com vulguis que no tens manera de rebaixar la teva marca.

No t’he vist nedar, però és molt possible que et trobis en la següent situació: quan vas a un ritme forçat nedant, sempre respires pel mateix costat (el que tu dius que és el tu costat bo), és així?

D’acord, doncs ara pensa el següent:

el costat pel que respires nedant és el mateix costat del braç amb el que tens més força ?

En la majoria de casos de gent que no és nedadora i que treballa amb una certa intensitat, estan fent coincidir el costat de la respiració amb el del braç més fort, què implica això ? Doncs que mentre et concentres en respirar (p.ex. per la dreta), t’oblides de fer força amb el braç més dèbil (p.ex. l’esquerre).

El proper dia que facis sèries nedant fes la prova

respira pel costat dolent (el del braç més dèbil)

Et sorprendràs de veure com amb el mateix esforç estàs anant 2 o 3 segons més ràpid. Quin és el motiu?

Doncs que ara mentre estàs concentrat en respirar estàs fent servir el braç fort, i en el moment que toca fer servir el braç més dèbil, com que tens el cap a dins de l’aigua ets més conscient de fer força.

etiquetes: entrenament, natació, tècnica, trucs

No hi ha comentaris encara

Escriure un comentari