Què és el kinesiotaping ?

Cada cop és més habitual veure els esportistes amb unes tires de color blau, rosa o negre durant una competició o un entrenament. Per què les kinesio tapes són de colors diferents ?

saltador de trampolí amb kinesio tapes

Ja fa un parell d’anys que és molt habitual veure que els esportistes ja no porten grans embenats de color blanc, sinó que ara porten unes tires de colors cridaners. Doncs bé, aquestes tires adhesives s’anomenen kinesio tapes i són un mètode per a tractar lesions i dolors musculars que es basen en la kinesiologia.

La kinesiologia és una disciplina inventada al Japó fa més de 30 anys i que permet avaluar els desequilibris del teu cos a través del to muscular i la seva funcionalitat en termes de facilitació i inhibició.

A diferència de l’embenat tradicional, on generalment es limita el moviment,

l’embenat neuromuscular s’utilitza per a solucionar problemes i dolors musculoesquelètics sense restringir els teus moviments

jugadores de voley platja amb kinesiotapingCom funcionen les kinesio tapes ?

Les tires adhesives són elàstiques i no contenen cap medicament, sinó que tot l’efecte és físic. Quan un múscul s’inflama, augmenta o disminueix el seu volum degut a la fatiga, l’espai que queda entre la pell i el múscul es comprimeix, produint una restricció del fluxe sanguini i de la circulació limfàtica. Aquesta compressió incideix sobre els receptors de dolor que estan sota la pell.

existeixen diferents colors que actuen com un mirall per a la pell, uns reflexen la calor i altres el fred (cromoterapia)

En  el moment d’aplicar les tires es realitza un moviment de la pell i s’augmenta l’espai intersticial, el que vol dir que ràpidament notes un alleujament del dolor. Amb l’aplicació d’aquestes tires, estàs ajudant al teu sistema limfàtic a retirar productes de rebuig.

L’aplicació de les kinesio tapes ha de ser feta per un professional, ja que s’han de col·locar en la posició correcta i aconseguir la millor alineació entre les teves fibres musculars i les fibres de les tires.

Les tires tenen el mateix gruix que l’epidermis, són 100% de cotó, permetent un moviment òptim de la zona afectada. Pots dutxar-te i fins i tot fer natació amb les kinesio tapes

kinesiotape

enreraEnrera

etiquetes: lesions, recuperació

No hi ha comentaris encara

Escriure un comentari