La clau de l’entrenament no està en el volum

Cada cop sento més gent que està fent sessions infinites i acumulant uns volums molt elevats. Sabies que segurament estàs entrenant més del compte i no estàs aprofitant els teus entrenaments ?

final dels 100 metres llisos

Deixa’m fer-te una pregunta de concepte: quin és l’objectiu d’entrenar ?

Si la teva resposta és que l’objectiu d’entrenar és millorar, llavors vol dir que quan més entrenis, més milloraràs, cert ?

esportista esgotat després d'una maratóD’aquesta manera, si poguessis entrenar 20 hores al dia milloraries molt més que una persona que ‘només’ entrena 2 ó 3 hores al dia, no és aquesta la fòrmula que estàs aplicant en els teus entrenaments ?

Doncs ho estàs fent just al contrari, l’entrenament és nociu, és dolent per l’organisme. Perquè està clar que quan entrenes et canses i quan acabes la sessió d’entrenament el teu rendiment és més baix (perquè t’has fatigat) que abans de començar.

no millores quan entrenes, millores quan descanses després d’haver fet un entrenament

I aquesta és la clau de l’entrenament: l’homeòstasi (l’estat d’equilibri del cos)

L’objectiu d’entrenar és trencar l’estat d’equilibri del cos, provocar una certa fatiga per tal que en el moment de descansar l’organisme busqui un nou estat d’equilibri més reforçat per a poder fer front a una futura fatiga.

A partir d’ara no vegis els entrenaments com el sistema per a millorar el teu rendiment, sinó que

pensa en una sessió d’entrenament com una forma d’ensenyar-li al teu cos què esperes d’ell, l’estàs fatigant per tal que aprengui a sentir-se còmode en el futur en les mateixes condicions

Així doncs, no creus que millor que fer un rodatge suau de 4h en bici, no seria millor fer 1h suau + 1h d’intervals (per fatigar l’organisme) + 1h de rodatge (per a que el cos aprengui a rodar sense estar al 100% d’energia) ?

descans

enreraEnrera

etiquetes: entrenament, rendiment

No hi ha comentaris encara

Escriure un comentari