Per què la cadència més eficient és de 90-95 rpm ?

No és cap secret que la cadència més eficient es troba entre 90 i 95 rpm. Per què ? La resposta l’has de buscar fixant-te en el Sistema Nerviós Central.

ciclista amb una bona cadència de pedalada

Segur que t’ha passat més d’una vegada que intentes seguir el ritme d’algú que està més fort que tu i acabes molt cansat.

I també és molt possible que el dia que has acompanyat a algú que està més fluix que tu, vas al seu ritme i també has acabat amb una sensació estranya.

L’explicació està en la cadència que has fet servir. Si intentes anar molt ràpid vas amb massa cadència, i si intentes anar molt lent, vas amb massa poca cadència. Aquí està el problema.

la cadència òptima es troba entre 90 i 95 rpm, independentment del teu nivell i de la velocitat

L’explicació recau en que el teu organisme necessita un ritme per a poder funcionar correctament, és a dir, que el Sistema Nerviós Central (SNC) necessita treballar a una certa velocitat per a transmetre tots els impulsos nerviosos que el teu organisme està requerint.

independentment del teu estat de forma, o de la velocitat a la que vulguis rodar, el teu Sistema Nerviós Central s’estressa si el fas treballar a un ritme diferent de 90 – 95 rpm

És un error molt habitual que quan vas a un ritme al que no estàs acostumat (ja sigui massa fort o massa suau) estiguis treballant amb una cadència que no és l’òptima pel teu organisme (ja sigui anant a 110-120 rpm o anant a 40-50 rpm). Això provoca que el teu SNC treballi a un ritme que no és el més eficient per a transmetre tots els impulsos i s’acabi estressant, i tu et cansis.

en el cas de fer un ascens, si no pots mantenir aquest ritme, pots treballar entre 70 i 75 rpm

gràfic de cadència òptima

enreraEnrera

etiquetes: cadència, tècnica

No hi ha comentaris encara

Escriure un comentari