La nova clau en el rendiment

No cal que facis entrenament en alçada o que utilitzis càmeres d’hipòxia per a millorar el teu VO2màx. L’apnea et dóna els millors resultats treballant en qualsevol piscina.

apnea esportiva a la piscina

La majoria dels esportistes d’èlit, es concentren unes setmanes abans de la competició en llocs d’altura per a realitzar els entrenaments. L’objectiu de l’entrenament en alçada és forçar al cos a treballar amb menys oxigen i obligar a l’organisme a compensar aquesta situació produint més glòbuls vermells. Aquesta pràctica si bé és molt habitual en els esportistes de primera fila, no és fàcil de combinar durant tot l’any.

respiració abdominalEl treball regular de l’apnea en piscina, independentment de l’alçada a la que et trobis, et permet augmentar els nivells d’hematocrit i de VO2màx.

només cal que facis una sessió d’apnea a la setmana per tal de tenir una millora del 5%-10% en només dos mesos

Treballa la respiració abdominal, fent arribar l’aire en les inspiracions primer fins a l’abdomen, després movent el diafragma i finalment omplint els pulmons. El més important al començament és treballar la relaxació, practicar bé la respiració fóra de l’aigua i un cop et sentis còmode treballar a l’aigua.

Dins de l’apnea aquàtica cal diferenciar entre l’apnea estàtica i l’apnea dinàmica. En les teves sessions segueix sempre el mateix protocol:

  1. exercicis de respiració fóra de l’aigua
  2. apnea estàtica
  3. apnea dinàmica
  4. exercicis de mobilitat i estiraments

Informa al socorrista de la piscina que vols fer una sessió d’apnea per tal que t’habiliti un carril i et pugui ajudar controlant el temps dels exercicis.

apnea estàtica a la piscina

Si tens dubtes sobre l’apnea, pots enviar-me les teves consultes clicant aquí.

enreraEnrera

etiquetes: apnea, rendiment

No hi ha comentaris encara

Escriure un comentari